Nieuws en Informatie

Nu te zien:

Berglandschap

Sinds oktober werk ik aan een groot doek van 2,15 x 1,60 meter. Uitgevoerd in olieverf en siberisch krijt. Losjes gebaseerd op het werk van John Constable (1776 - 1837)

Zeeslag

Joost is van 18 tot 30 december vanuit Barcelona voor een korte werkvakantie terug op het ouderlijk nest, onder andere om een opdracht te voltooien voor een klant, Het is een zeeslag op linnen van 1,50 bij 3,00 meter

Westerdok

Olieverf en krijt op grijsboard karton, gebaseerd op een barietfoto die ik als 21-jarige fotostudent in Amsterdam maakte

Nieuws

Save the date! Op 17 en 18 februari 2024 exposeren we in het prachtige kerkje van Persingen (bij Nijmegen). Ons werk zal in deze sfeervolle omgeving goed tot zijn recht komen. We houden geen officiële opening, gewoon lekker binnenwandelen wanneer het je uitkomt. Op zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. We kijken er naar uit om je te verwelkomen.


Over ons

De  plek

Het huidige atelier is in 2016 kant en klaar in acht modules gebouwd in de werkplaats van Jaro bouw in Apeldoorn en vervolgens in één dag geplaatst in december 2016. 

De maanden erna hebben we het ingericht als ambachtelijke grafiek werkplaats met drukpersen, letterkasten en tal van specifieke gereedschappen die we in de loop van de jaren verzameld hebben. 
Sinds de opening in februari 2017 werken we er vaak en graag.

Het herinnert aan vroeger tijden en er hangt een geur die een mengelmoes is van olieverf, drukinkt. terpentine, canvas en hout

Harry

Begin jaren '80 studeerde ik fotografie aan het Hans Götze instituut in Haarlem. Het tijdperk van de digitale fotografie was nog ver weg en ik ben blij dat ik het vak op de oude, analoge manier geleerd heb. Doordat het een tijdrovend en duur proces was moest je heel  over het beeld nadenken voordat je een foto maakte.

Eind jaren '80 ben ik gaan studeren aan de kunstacademie van Kampen: ik koos voor de eerstegraads lerarenopleiding met als specialisatie vrije grafiek

Naast het maken van grafiek teken ik graag en dat doe ik al mijn hele leven. Schilderen heb ik pas opgepakt nadat ik al een aantal jaren afgestuurd was aan de academie. Het werken met klassieke materialen is een passie die ik deel met mijn zoon

Ik ben in 1961 geboren in Enkhuizen, woon in Ermelo en werk als MBO-docent in Nieuwegein


Joost

In het derde jaar van mijn studie (docent beeldende kunst en vormgeving) aan de kunstacademie in Zwolle heb ik stage gelopen in L'Aquila Italië. Het wonen en werken in het land van de renaissance betekende een keerpunt voor mij. De mensen, de cultuur, de historie, de architectuur zijn een blijvende inspiratiebron.

In Nederland miste ik de technische, ambachtelijke aanpak van het tekenen en schilderen op de academie. In Florence, aan de "Academy of Florence" vond ik die basis wel tijdens een intensieve zesweekse opleiding.
Als mensen verbaasd reageren op mijn leeftijd omdat ze bij mijn werk een oudere kunstenaar hadden verwacht, beschouw ik dat als een groot compliment.

Ik ben in 1994 in Harderwijk geboren, woon in Barcelona en werk als online docent Nederlands, tatoeëerder, tekenaar en kunstschilder.